home
  over
  artikelen
  mediation
  contact

  “Publicatie NIVO”

  Mr. E.W. van den Brink heeft jarenlange ervaring als mediator conflictbemiddelaar
  In Edam-Volendam is Mr. E.W. van den Brink een goede bekende. In 1981 kwam hij naar Volendam om vanuit het kantoor van Abma aan de Haven als advocaat werkzaam te zijn. Enkele jaren is hij voorzitter geweest van de IBEV (Industrie en Bedrijvengroep Edam-Volendam) en jarenlang was hij als advocaat betrokken bij de voetbal. Talloze malen trad hij op als advocaat om de belangen van de cliënten uit Edam-Volendam en de gehele regio te verdedigen. Tot 2001 heeft Mr. E.W. van den Brink als advocaat gewerkt in Volendam en is toen voor zichzelf begonnen. Nu is hij als mediator conflictbemiddelaar actief en houdt kantoor aan huis in Etersheim (Oosthuizen) en in Amsterdam. In het Volendamse is Mr. E.W. van den Brink alom bekend, vandaar dat hij besloten heeft zich nog meer te richten op Edam-Volendam, waarbij zijn specialiteit als mediator is familiepraktijken, zoals echtscheidingen, alimentatie- en omgangsverschillen.

  Mediator helpt oplossing voor conflicten te vinden
  Het werk als mediator verzorgt Mr. E.W. van den Brink eigenlijk al vanaf 1975. “In feite deden advocaten al veel bemiddelend werk. Tegenwoordig kent de mediator een speciale scholing. Je legt er een examen in af en hebt verplichtingen per jaar om de deskundigheid op peil te houden. Dat is nodig om de certificering te behalen. Dit certificaat heb je nog om rechtbank mediator te mogen zijn. De rechter kan een mediator aanwijzen voor zaken die in een rechtbank aanhangig zijn”.
  Een mediator is onpartijdig en onafhankelijk. Hij bemiddelt tussen de partijen en helpt zo om een oplossing voor een conflict te vinden. Mr. E.W. van den Brink: “De mediator staat neutraal in een conflict en is heel iets anders als een advocaat. De advocaat komt op voor de belangen van één partij. Dus ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Een advocaat is de juridische adviseur die een partij op haar rechten wijst. Bij mediation komt veel minder de juridische kant van de zaak aan de orde. Daar zoekt de mediator, samen met de partijen naar de belangen van beide partijen. Via die belangen wordt naar een oplossing gezocht. Eigenlijk zeggen advocaten: Kijk naar het verleden, wat is er afgesproken en kun je bewijzen wat er is afgesproken? Wat zegt het recht over de positie? Bij mediation kijk je vooral naar de toekomst. Wat is belangrijk en hoe kun je de belangen het beste dienen. Met mediation kan een oplossing uit de bus komen die men bij de rechter nooit kan halen. En mediation is geschikt voor alle conflicten. Hierbij zijn de meest voorkomende de echtscheidingspraktijk, het arbeidsrecht, burenconflicten en geschillen tussen besturen en eigenaren van ondernemingen”.

  Vrijblijvend advies
  Mr. E.W. van den Brink houdt kantoor in Etersheim (Oosthuizen) en Amsterdam. Hij is vooral gespecialiseerd in familiepraktijken. In feite alles wat met echtscheiding te maken heeft. En in deze conflictsituatie probeert de mediator een voor alle partijen zo goed mogelijke oplossing te vinden als er geschillen zijn rond de alimentatie of omgangsregeling. Voor een vrijblijvend advies kan men een afspraak maken met Mediator Mr. E.W. van den Brink, tel. 0299-404866 of via de mail: vandenbrink@VDBmediation.nl

  Mr. Van den Brink: “De eerste afspraak is altijd vrijblijvend. Het eerste gesprek van een half uur is altijd gratis. Dan kunnen we bekijken of mediation geschikt is, want er is niet altijd een oplossing die altijd werkt. Daartoe kan dan een advies gegeven worden. Want bij mediation zijn altijd twee partijen nodig, als de ander niet wil houdt het op”. Sinds Mr. E.W. van den Brink in 2001 zijn eigen kantoor is begonnen als mediator en advocaat, heeft hij al talloze malen cliënten uit Edam-Volendam terzijde gestaan. Het werkgebied is Amsterdam en ten noorden van het Noordzeekanaal. Mr. Van den Brink wil zijn werkzaamheden als mediator de komende tijd wat nadrukkelijker richten op Edam-Volendam. Graag wil hij de cliënten van dienst zijn om bij een conflict als mediator een passende oplossing te zoeken. Voor een vrijblijvend advies kan men bellen naar: 0299-404866.

  (NIVO 21-07-2009)